Heippa vaan! Tänään vapaapäivä ja aika pilviseltä näyttää. Odottelen mökkiläisiä kylään. Ovat olleet siellä viikon ja tänään lähtevät kotisuomeen Pohjois-Karjalaan. Poikkeavat tätä kautta ja ajattelin pikapiirakan tarjota lähtiäisiksi. Raparperi on kasvanut valtavaksi ja sieltä kävin yhden varren nykäsemässä ja mansikkaa oli vielä pakkasessa. Omat mansikat on jo kukassa että sieltä sitten taas saa uusia. Tämä ohje on varmaan monelle tuttu , mutta laitanpa sen nyt tänne ja tosi helppo.
PIIMÄPIIRAKKA
0,5 l piimää
150 g sulatettua rasvaa
2 - 5 dl sokeria ( laitoin 3 dl )
1 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
PÄÄLLE
raparperia ja mansikkaa
voi laittaa myös hedelmäpaloja, kanelia
kide tai fariinisokeria maun mukaan
Sekoita kuivat aineet ja rasva piimän joukkoon, levitä taikina pellille. Laita päälle marjat tai hedelmät.
Paista 225 C n. 25 min.
1 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
PÄÄLLE
raparperia ja mansikkaa
voi laittaa myös hedelmäpaloja, kanelia
kide tai fariinisokeria maun mukaan
Sekoita kuivat aineet ja rasva piimän joukkoon, levitä taikina pellille. Laita päälle marjat tai hedelmät.
Paista 225 C n. 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti